Candlemass – Candlemass i storform

Candlemass – Candlemass i storform

Denne gang har vokalist Messiah på ny overtatt mikrofonene, og de som var en tur innom årets Infernofestival fikk der oppleve et band i storform. I løpet av konserten ble det også presentert en rekke nye låter, hvorav de fleste er å finne på dette selvtitulerte albumet.

Candlemass har åpenbart fått en vitamininnsprøytning, for her står høydepunktene i kø. Albumet åpner med den suverene Black Dwarf, en drivende god hardrocklåt. Nå klassifiserer bandet seg selv som et doom-band, men dette er milevis unna det man forbinder med dagens doom-scene som frontes av band som My Dying Bride. Her er det rimelig høyt tempo hele veien, og Messiahs lyse vibratovokal utgjør en svært viktig del av bandets karakteristiske lydbilde. Videre følger glitrende låter som Seven Silver Keys, den Black Sabbath-aktige Copernicus og ikke minst albumets høydepunkt Witches.

Candlemass anno 2005 er kanskje ikke like interessant for de som aldri har hørt om bandet tidligere, men lesere som har fulgt disse svenskene i løpet av deres tyve år lange karriere blir garantert storfornøyd med dette albumet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.