Winter Enclosure – Sprek debut fra sterke kvinner

Winter Enclosure – Sprek debut fra sterke kvinner

Octavia Sperati består av noe så uvanlig som fem jenter, og bandet har sprunget ut fra den glimrende organisasjonen AKKS (Aktive Kvinners Kultursenter) i Bergen som har som mål å integrere jenter i musikkbransjen ved blant annet å tilby instrumentkurs og øvingslokaler.

Musikalsk sett ligger bandet et sted mellom Third and the Mortal og Within Temptation, men der sistnevnte band drukner i overpompøse arrangementer og synthklisjeer serverer Octavia Sperati et mer nedtonet og noe dystrere lydbilde.

De første tre låtene på Winter Enclosure er intet mindre enn imponerende. Bandet valgte å lage egen musikkvideo til den lekre åpningslåten Lifelines of Depths, noe som resulterte i velfortjent spilletid på NRK2. Både påfølgende Soundless og Icebound klarer lett å matche denne kvaliteten, og halvveis ut i albumet er det vanskelig å ikke bli imponert av hva dette bandet har fått til på sin debut.

Octavia Sperati har en klar styrke i frontkvinne Silje Wergelands karakteristiske og behagelige vokal. Hun har en evne til å løfte melodilinjene til et høyere nivå, noe mange kvinnelige metallvokalister kan misunne henne.

Albumet har et ørlite dødpunkt mot slutten med låtene Hunting Eye og Future Is, men henter seg elegant inn med avslutningslåtene Without Air (Before) og Without Air (After). Dette er helt klart en utgivelse lyttere med sans for melodisk metall bør merke seg umiddelbart.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.