Mezmerize – Hypnotiserende lekkert

Mezmerize – Hypnotiserende lekkert

Systen Of A Down har jobbet seg gradvis oppover popularitetsstigen, fra å være et obskurt undergrunnsband til å bli en av de mest populære metallaktørene i USA. Hele veien har bandmedlemmene profilert sine armenske røtter, noe som i stor grad har påvirket deres unike lydbilde.

Som på bandets tre tidligere utgivelser er det også massevis av politiske undertoner på Mezmerize. Den første singelen fra albumet, B.Y.O.B., handler eksempelvis om den amerikanske trangen til å krige i brennheite strøk (Dancing in the desert, blowing up the sunshine). Bandet er kanskje ikke like undergrunns som det var da den selvtitulerte og genierklærte debuten kom på markedet i 1998, men det skulle da også bare mangle.

Det viktigste er at selv med Rick Rubin bak spakene låter lydbildet like skrullete som før, og melodiene på Mezmerize er blant de sterkeste dette bandet noen gang har skrevet. Etter suksessen med Chop Suey har det er riktig nok dukket opp litt flere rolige partier innimellom galskapen, uten at det på noen måte går på integreteten løs.

De fem første sporene på Mezmerize er en toppkarakter verdig. Spesielt B.Y.O.B. og Radio/Video vitner om et System of a Down i storslag, som garantert kommer til å lage et vanvittig leven på Norwegian Wood om kort tid. Den mest oppsiktsvekkende låten her er den merkelige og samtidig usedvanlig vakre Old School Hollywood som åpner med et rungende tungt synthriff og elegant glir inn i avslutningslåten Lost in Hollywood, som også er albumets roligste låt.

Det er så forførende friskt at et band klarer å skille seg til de grader ut i en såpass etablert sjanger som System of a Down opererer i. Det er ytterst få som kan måle seg i originalitet og kvalitet.

Likte du bandets tre foregående utgivelser kommer du garantert til å sette stor pris på Mezmerize. Kommerst eller ikke – System of a Down leverer varene gang på gang, og beviser at de tilhører eliten av moderne metall.

PS. Mezmerize er del én av det som skal bli en slags dobbel utgivelse. Del to vil få navnet Hypnotize og slippes senere i år.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.