Fort Europa – Strålende protest fra broderfolket!

Fort Europa – Strålende protest fra broderfolket!

Det åpner så deilig uanstrengt og genialt – lyden av bordtennis mikses og trikses ut av høyttalerne og i løpet av sekunder har Looptroop skapt et perfekt beat for å åpne sitt protestmanifest. For det er nettopp det Fort Europa er; fra omslagets steinvegg, jagerfly og raketter til hatbrevet til President Bush i låta Hurricane George: ”I know we’ve seen a lot of bolts of lightning/Striking on the people and it’s oh so frightening/and it looks like the tides are rising/Board your doors here comes Hurricane George”.

De vet at det kan føles opplagt at de går til angrep på den amerikanske presidenten, men sier selv at de ikke kan stoppe protestene kun fordi det er opplagt. Dermed blir Fort Europa et album som sparker og slår i alle retninger; både innover og utover.

Etter å ha vært et av Sveriges beste hip hop ensembler i en årrekke har de krysset over til den modne siden – alt er ikke like lenger svart/hvitt som det er i ungdomsårene. Denne forståelsen har Promoe, Supreme og Cosmic sett i sine egne ord, mens Embee skaper beats og driv som få andre kan her hjemme. Undertegnede er av den oppfatning at man må se til folk som Prefuse 73 for å høre den samme iderikheten – likevel slipper ikke Looptroop i drivet sitt for eksperimenteringens skyld.

Samples og lydspor slår inn som detaljer og tema i de ulike sporene og beriker albumet med en flyt som er rent ut sommerlig befriende – hør bare på det deilige soulløftet som slamrer Night Train rett inn i Paradis.

Mye hip hop klarer ikke å rive seg løs fra formularet som presses ned over hodene våre fra MTV og alskens glatt fjernsyn. Looptroop synes å se både til reggaens røtter og de akademiske liberale som kretser rundt i lokalene til Anticon. En strålende kombinasjon som forener dansefot med ettertenksomhet.

Looptroop har med Fort Europa klart å få frem et album som flørter med både kropp og sjel; de river oss med ut på dansegulvet for deretter å fortelle oss om rett/galt og alt det som finnes i midten. Dette albumet er obligatorisk på alle glade hytteturer og klamme bykvelder i sommer!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.