Listen To The Moon – Svevende svensker

Listen To The Moon – Svevende svensker

Det ett år gamle tomannsorkesteret Majessic Dreams består av Mats og Jessica, derav det noe kryptiske navnet. Ved at de blander seige gitarer, klimprende folk-rock toner, lydeffekter og drømmende, naive vokalharmonier har de et utrykk som gjør at de på mange måter vandrer i samme svevende landskap som for eksempel islandske Múm.

Samtidig er referansene til My Bloody Valentines aktive bruk av feedback og dissonans nokså tydelige. Vakkert, men også til tider skittent og rufsete.

Låtene svever fram og tilbake og det er pøst på med mange uforutsigbare elementer. Selv om det er aldri så imponerende til tider, består Listen To The Moon likevel ikke utelukkende av perler. Bruken av alle disse elementene tar litt overhånd på et par av låtene, og det blir verken spesielt interessant eller behagelig å lytte til.

Det beste sporet er imidlertid Around Here. Her stemmer det meste. Låta er uhyre kort, enkel og banal. Med fare for å komme med et altfor oppbrukt sitat; Det enkle er ofte det beste… Men det er så rett, så rett. I alle fall i dette tilfellet!

Det musikalske landskapet Majessic Dreams oppholder seg i er av den enten-eller sorten. Utfallet kan bli veldig bra, men det kan fort også bli pompøst og i overkant pretensiøst. Denne seks spors EP’en blir noe midt i mellom. Det er akkurat som om de helgarderer med sitt eget utrykk. Selv om Majessic Dreams er et hyggelig bekjentskap, kan det være at de med hell kanskje bør finne ut om de vil satse på melodiøs elektronika pop/rock eller fokusere på avant garde/kunst-musikk stilen.

Forhåpentligvis er de beste låtene, Still Inside, When You Sleep og allerede nevnte Around Here, toneangivende i forhold til hva man kan forvente seg på deres første fullengder som etter planen skal komme i sommer.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.