Intra – Fulltreffer for Ram-Zet

Intra – Fulltreffer for Ram-Zet

Ram-Zet har forandret seg ganske drastisk siden debuten. Dette var på mange måter et enmannsprosjekt, men nå sitter man igjen med følelsen av at dette er et fullverdig og særdeles dyktig band.

Som vanlig er det vanskelig å kategorisere Ram-Zets musikk. Bandet selv karakteriserer den som schizofren metall, noe som i bunn og grunn er rimelig dekkende.

Intra presenteres man for en heftig blanding ekstremmetall, fra black metal-aktige partier til industrielle elementer ispedd fiolin. Skal man sammenligne bandet med andre aktører kan man vel gjerne si at Ram-Zet blir en slags mellomting mellom The Kovenants cybermetall og Dimmu Borgirs brutale lydbilde.

Låtmaterialet på Intra er av ypperste kvalitet. Alle de ni sporene her holder meget høy klasse, og duellene mellom Zets grimme vokal og Sfinx’ englesang fungerer bedre enn noen gang tidligere. Hør bare åpningslåten The Final Thrill og bli imponert.

Musikalsk sett holder dette som forventet også svært høyt nivå, med tanke på at bandet består av medlemmer fra blant andre The Kovenant og Asmegin.

Samarbeidet med finske Spikefarm er over, til fordel for den norskeide labelen Tabu, noe som etter all sannsynlighet vil være fordelaktig for bandets promotering her til lands.

Med et solid produkt som Intra i kofferten fortjener Ram-Zet så mye oppmerksomhet som mulig, spesielt blant bortskjemte norske metallhoder. Intra anbefales herved på det varmeste!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.