Why I’m Asking EP – Hørt det før ja

Why I’m Asking EP – Hørt det før ja

BergensgruppenAndreas Segrov Band består av Andreas Segrov på gitar og vokal, Åsmund Natås på bass, Eirik Jørstad på gitar og Roger Urhaug på trommer. I utgangspunktet et typisk gitarbasert poprock-band med andre ord.

Takket være en aktiv bruk av steel-gitar har soundet også fått en anelse countrypreg. Andreas Segrov har en utrolig bra stemme som til tider er slående lik den Jeff Buckley klarte å presse ut av sine guddommelige stemmebånd. Hele lydbildet til bandet virker å være fokusert rundt Segrovs dynamiske vokal. Det er ingenting i veien for det, men det er mulig det kan tones ned noe.

Selv om man i utgangspunktet kunne la være å nevne Thomas Dybdahl, så er hans siste skive, One Day You’ll Dance For Me, New York City, et eksempel på at en mer neddempet versjon av seg selv kan være positivt.

Tittelbidraget Why I’m Asking er låten som er mest countrypreget og up-tempo. Låten er absolutt den med det største hitpotensialet, og det er nok den låten de best får fram et visst særpreg også. På It’s Never Easy er referansene til Jeff Buckley så tydelige at man kan begynne å lure på om de har gjort et forsøk på å lage Grace i en konsentrert versjon. En fin sang, men man får rett og slett følelsen over å ha hørt den før.

Sweet demonstrerer Andreas Segrov nok en gang den enorme stemmeprakten. På Manic Street Preachers-aktige The City prøver de å eksperimentere med både det ene og det andre, men den låten hadde fint klart seg rippet for alt dette ekstrastasjet som de av en eller annen grunn har følt seg kallet til å putte på.

Selv om det virker aldri så kjedelig i utgangspunktet, må man likevel sette pris på god popmusikk når man hører det. Denne EP’en vokser nemlig kraftig i takt med antall gjennomlyttinger. Derfor skal det sies til deres forsvar at ikke alt behøver å være revolusjonerende, så lenge det er god musikk.

Bandet fikk 250000 kr i støtte av GAFFA-prosjektet i Bergen til å spille inn musikkvideo. Og det blir spennende så se om dette har satt en fart på kreativiteten, for Andeas Segrov Bands første album er like rundt hjørnet.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.