Animal Alpha EP – Oppskriftsmessig overbevisende

Animal Alpha EP – Oppskriftsmessig overbevisende

Animal Alpha slo ned som lyn fra klar himmel på fjorårets utgave av Øyafestivalen. Siden den gang har de blant annet solgt ut John DEE to ganger, opptrådt på bransjefestivalen by:Larm og hooket opp med den kredbelastede produsenten Sylvia Massey (Tool, Johnny Cash, The Smashing Pumpkins, System Of A Down, Seigmen).

Samarbeidet med Massey strakk seg over seks uker, og resulterte i denne EP-en, samt gruppens debutfullspiller som slippes 5. september i år.

Og når vi nå endelig får servert studiomateriale fra fjorårets største norske overraskelse er det lov å være litt spent. Heldigvis kan vi kan puste ut, og slå fast først som sist at dette er et band for fremtiden.

Gjennom de fire sporene som Animal Alpha EP inneholder serveres en tight pakke av hard, hard rock, kombinert med sår melankoli og en ikke ueffen dose av fantastiske Agnete Kjølsrud. Å hevde at dama styrer dette orkesteret etter sin eget forgodtbefinnende er nok ikke å ta munnen alt for full med lovord. For akkurat dét er hva som oppleves her, og det hele skjer med et overbevisende internasjonalt tilsnitt.

Gruppen skal ikke anklages for å være direkte radiovennelige, men Animal Alpha kan derimot fengsles for å være bevæpnet med et talent langt utover det vanlige.

Massey tar utgangspunkt i talentene som gruppens medlemmer er i besittelse av og omformer bandet til en ruskete enhet av alt som kjennetegner god gammel dags rock’n’roll.

Sterke låter, gode musikere og bemerkelsesverdig intensitet, gjør at Animal Alpha EP er ukens sikreste stikk for alle som har det med å falle for rock av den harde typen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.