Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City – En flodbølge av følelser

Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City – En flodbølge av følelser

Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City er en fryktinngytende bra debut fra Youth Pictures Of Florence Henderson. Gruppen vekker til livs hele spektret av følelser og leverer postrock i den aller ypperste verdensklasse.

Av og til er man bare så heldig å komme over musikk som virkelig setter det som er av følelser til livs. Opplevelsen av å ha vært med noe ekstraordinært, noe annerledes, noe som gleder på alle måter.

Nettopp dét er tilfellet med norske Youth Pictures Of Florence Henderson og deres debutalbum Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City. Albumet kan nærmest beskrives som en reise – en forbannet deilig en sådan.

Youth Pictures Of Florence Henderson har valgt å legge seg til den heller vanskelige sjangeren post-rock. Her skal det mye til for å imponere. Ting blir lett ensformige og slitsomt gjentagende. Så er ikke tilfellet med disse guttene.

En rød tråd gjennom hele albumet er variasjonen. Her eksisterer delt nemlig en stor variasjon låtene mellom, og det er således vanskelig å plassere bandet i en enkel bås. Her spores alt fra Postal Service til Explosions In The Sky, via Sigur Rós, toppet med enkelte emo-elementer. Og alt er bare så gåsehudfremkallende vakkert at klumpen i halsen melder seg opp til flere ganger.

Albumet byr videre på det totale spektret av stemninger. Musikken er nedstemt med rolige forsiktige partier, men den er også mektig med malende episke gitarer som gir en slik behagelig sitring at det knapt kan beskrives med ord. I tillegg makter bandet å legge inn et vokalparti med utelukkende vræling, men som fungerer overraskende imponerende. Visst kan Youth Pictures Of Florence Henderson beskyldes for å låne litt her og der, men ikke mer enn at de slipper unna med det.

Her er det for øvrig ikke enkeltmelodiene som bør trekkes frem. Det er snarere helheten i albumet, reisen lytteren blir tatt med på som er det sentrale elementet her.

For dette er en reise lytteren som blir med på turen sent, om noensinne, vil klare å glemme. For makan til debut har vårt lille land ikke sett på lang tid. Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City er intet annet enn en sann nytelse, så stilfullt og så inspirerende vakkert gjennomført at det til tider nesten gjør vondt.

At bandet ikke har eksistert mer enn i snart to år er ikke annet enn oppsiktsvekkende. Youth Pictures Of Florence Henderson er et band for fremtiden. De debuterer med et album det er lett å bli glad i og som skaper følelser vi knapt trodde at musikk skulle kunne være i stand til å vekke.

Konklusjon: Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City er et pliktkjøp for alle og enhver som mener de har et fungerende hjerte.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.