The New School – En dårlig skole

The New School – En dårlig skole

Det er mye fint si om svensk popmusikk. Et av tidenes beste popband, ABBA, kommer som kjent fra broderfolket, og «nabo’n» har med det tradisjoner på området vi bare kan drømme om. Men noen ganger går det nok litt for raskt i svingene, også for en internasjonal popfabrikk som Sverige, og deres musikkjournalister når de skal skryte opp nye superstjerner.

For hva som er så spektakulært med The Tough Alliance , og deres debutlangspiller The New School, er i det blå uvisse. Ifølge vaskeseddelen denne skiva kommer med, har denne platen redefinert popmusikken og nyter derfor stor respekt på hjemmebane. At denne hjemmebanefordelen kan være uforholdmessig stor er nå helt på det rene.

Det noe med hele pakken. Samspillet mellom sing-back-vokalen, de tufse harmoniene og utførelsen, disse fungerer ikke. Man blir mett allerede etter tre låter, og det er en vemmelse å høre på de resterende syv bidragene. Det blir som en kremete utgave av Melody Club, eller en arty blanding av The Ark og The Knives. Litt pussig at det bare er svenske band det er naturlig å sammenligne The Tough Alliance med. Men på en annen side er det ingen andre nasjoner som produserer så mye merkelige retroglampop som nettopp söta bror. Noen gjør dette bra, andre gjør det dårlig. The Tough Alliance havner dessverre i den ubetydelige enden av skalaen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.