Serena-Maneesh – Støy er gøy

Serena-Maneesh – Støy er gøy

Dette var sannelig digg. Etter å ha brukt lovlig lang tid på å albumdebutere, gjør nå Serena-Maneesh det ettertrykkelig. For fra og med Drain Cosmetics trommes i gang, står null tull og 58 minutter med herlig, støyende shoegazerpop øverst på agendaen.

Inspirasjonskilder som My Bloody Valentine, Suicide og Dinosaur Jr. skinner igjennom, uten at det bikker over i referanseonani. Resultatet er musikkhistorisk tyngde som det er en fryd å høre på. Popmusikk for sarte øreganger er det riktig nok ikke. Men for de som liker gode riff og trassige trommer, side om side med kaotiske hvin og popete vendinger, er dette lovlig nær en klassiker in spe.

Det er ikke noe poeng å lete frem kutt som fremhever seg spesielt, da det er en helhet på denne platen som sparker skikkelig med rumpe. Låtene som først virker malplassert vokser seg opp og ender tilslutt opp som lynende intelligente overganger mellom intensitetstoppene. Norsk rock anno 2005 er i knallform, og Serena-Maneesh er blant de som spiller aller best.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.