Får Ett Eget Liv – Björns Vänner oppsumerer

Får Ett Eget Liv – Björns Vänner oppsumerer

De rakk å gi ut to EP’er og et album før de gav seg. En av EP’ene, Kvar På Film er i sin helhet med på dette albumet, i tillegg finner vi nye versjoner av tidligere utgitt materiale, samt en god del nye låter. Til sammen utgjør dette en 72 minutter lang reise gjennom bandets musikalske liv.

Det ble sluppet en singel i forbindelse med dette albumet, låten Mörkröda Tomater. Det er et lystig spor med en blanding av powerpop og skranglete visepop som sammen med Schicke’s skånske vokal er en fin representant for albumet, og for oppsummeringen av Björns Vänner’s liv. Den er sammen med spor som Kvar På Film, Åkrar Och Himmel og åpningsnummeret När Jag Får Ett Eget Liv små høydepunkt i denne sterke samlingen.

Bandet etterstreber ikke musikalsk perfeksjonisme, men snarere det å få frem spillegleden, gjerne kombinert med litt underfundig humor. Dette lykkes de godt med og det er blitt en stemningsfull skive, med masser av sjarm.

Malmö og Skåne har i den seneste tiden gitt oss mange fine band, enten de synger på sin sjarmerende dialekt eller popmusikkens førstespråk, engelsk. Takk for det og takk for Björns Vänner’s lille, men sterke bidrag.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.