The Dangermen Sessions Volume One – Tullete covergalskap

The Dangermen Sessions Volume One – Tullete covergalskap

Britiske Madness trenger knapt nærmere introduksjon. Det holder å si at de ble veldig populære i for sin lekne skapop og følgelig har måttet holde store konserter for at så mange fans som mulig skulle bli fornøyd.

Men da bandet mistet gnisten så de seg nødt til å gjøre noe drastisk. Og det de gjorde var å kalle seg The Dangermen og spille på små, hyggelig klubber. Skiva The Dangermen Sessions Volume One er lyden av hvordan dette restitusjonsprosjektet høres ut i studio, og tar i hovedsak for seg coverversjon av ska- og reggaelåter, samt noen skatolkninger av pop/rock-klassikere som har påvirket gruppen.

Det er naturlig å stille seg noe skeptisk til ideen, og det er heller ikke gitt å bli overbevist etter å ha hørt skiva noen ganger. Selv om Madness kan være et aldeles fantastisk band når de kjevler ut egne låter, så er de ikke all verden til coverband. For det aller meste ligner de ensemblet som underholder en aldrende tilhørerskare på det legendariske vannhullet Olympen i Oslo. Og det er ikke nødvendigvis noen hedersbetegnelse!

The Kinks’ Lola, Desmond Dekkers Israelites, Diana Ross & The Supremes’ You Keep Me Hangig On og Lerd Tanamos Shame & Scandel er blant låtene som blir dyttet gjennom coverkvernen. Dessverre er det altså veldig få av forsøkene som er givende lytting.

Tilhører man en virkelig die-fankjerne kan dette imidlertid bli en kuriositet å plukke meg seg. Er man ikke det, men har lyst til å bli kjent med et opplagt Madness, er det lurere å snuse opp en god samleplate i stedet for å bruke penger på denne, litt tullete platen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.