Silent Alarm Remixed – Sikre partytriks

Silent Alarm Remixed – Sikre partytriks

Det er en spesiell opplevelse å bli servert en remiksplate av et av årets beste album, innenfor det samme halvåret som den først ble sluppet. Men heldigvis er materialet på Bloc Partys Silent Alarm Remixed solid.

Det skulle egentlig bare mangle, tatt i betraktning det vanvittige A-laget av indiehelter som har tusket med låtene på denne remiks-skiva. Ladytron, Death From Above 1979, Four Tet, Automato og Mogwai er blant de mest profilerte bidragsyterne på denne platen, som helt klart har noen øyeblikk verdt å få med seg.

Først og fremst gjelder dette Hellecopter (Whitey Version), Banquet (Phones Disco Edit), She’s Hearing Voices (Erol Alkan’s Calling Your Dub) og Lunu (Bloc Party vs Death From Above 1979). På sistnevnte låt er det Sebastian Grainger fra DFA 1979 som trakterer mikrofonen med stort hell.

Men aller best ut av disse høydepunktene kommer Hellecopter (Whitey Version), som er den eneste av låtene som fullt ut tukter originalmaterialet. Denne er, om mulig, en like sikker vinner på hipsterdiscoet som Banquet noen gang var. En skikkelig sexy danseremiks som får frem det aller beste ved Bloc Partys utrolige hit-teft.

Selv om en sjekk av platen forsvares ene og alene av de skisserte høydepunktene, mangler dette remiksalbumet det lille ekstra for å kunne bli til klassiker på linje med originalutgivelsen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.