Alt For Norge – Godtepose fra Gebhardt og Mjøs

Alt For Norge – Godtepose fra Gebhardt og Mjøs

Å lytte til et soundtrack er litt ekstra spennende hvis man har unnlatt å se filmen først. Noen ganger vil det selvsagt være meningsløst, og i andre tilfeller genialt. Gode filmer kan ofte takke musikken for at publikum blir satt i den rette stemningen, noe som godt kan ha vært tilfelle denne gangen også.

Alt For Norge er Håkon Gebhardts første offisielle utgivelse etter at han forlot legendariske Motorpsycho. Som andrepilot har han tatt med seg Andreas Mjøs, som mange vil kjenne i forbindelse med Jaga Jazzist. De to har også samarbeidet med regissør Rune Denstad Langlo og ikke ukjente Askil Holm, som de siste årene har gjort seg bemerket som et positivt tilskudd blant de mange musikerne fra Namsos opp gjennom tidene.

Plata inneholder et sammensurium av forskjellige smakebiter. Korte små stikk, som i en del av tilfellene minner mer om en smaksprøve enn en ferdig melodi. For mange vil nok dette virke noe meningsløst over tid, men som bakgrunnsmusikk har det absolutt noe for seg.

Skal man virkelig sette seg ned og lytte til denne plata kreves det god konsentrasjon. Dette er nemlig ikke noe man nødvendigvis faller for umiddelbart. Det er sært, utrolig vakkert, til tider litt slitsomt irriterende og enkelte ganger kjedelig, men først og fremst er Alt For Norge spennende.

Dette er med andre ord en plate som krever litt tid og lyst til å forstå. Først etter noen runder i spilleren begynner den nemlig å bli virkelig interessant. Eventuelt kan du jo se filmen…

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.