Kashmir samarbeider med David Bowie og Lou Reed

Kashmir samarbeider med David Bowie og Lou Reed

Foto: Sigrid Z. Petersen (Kashmir), Nils F. Skumsvoll (David Bowie) og Promo (Lou Reed)

Å få med seg to av rockens største navn på et slikt samarbeid fremstår som uoppnåelig for de aller fleste, så også for Kashmir. Men for dem gikk drømmen i oppfyllelse tidligere i år.

Mot slutten av innspillingen jobbet bandet med en instrumentallåt som de gjerne ville få med på albumet, men de fikk den ikke til å sitte helt slik de ønsket. Det var noe som manglet forteller bandet på sin hjemmeside. Det skulle snart vise seg at alle brikkene kom til å falle på plass. Bare at brikkene ble langt større enn bandet på forhånd kunne drømt om.

Først la de på teksten fra Kasper Eistrup’s dikt Black Building, men bandet mente de trengte en stemme som kunne matche tekstens dystre stemmning og Lou Reed virket som det beste alternativet. Som tenkt så gjort, og Reed leser nå dikt mens bandet spiller i bakgrunnen.

Fotograf: Nils F. Skumsvoll

Duett med David Bowie
David Bowie kom også inn som en følge av at bandet ønsket å komplettere en låt, de trengte en som kunne synge duett med EistrupThe Cynic. Bowie hadde ved en tidligere anledning uttalt seg positivt om Kashmir og derfor tok bandet sjansen på å sende han en demoinnspilling og en forespørsel om et samarbeid. Også denne gangen fikk danskene napp med sin optimistiske henvendelse.

Resultatet av dette kan altså høres på bandets album No Balance Palace som er i butikken 10. oktober.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.