Youth Is For The Old – Svensker med popteft

Youth Is For The Old – Svensker med popteft

Svenske Lucknow Pact debutalbum Youth Is For The Old begynner nesten skremmende perfekt. Etter at If You Leave Me, Take Me With You har varmet oss opp, kommer den kaldblodige killerlåta A Few Drinks, A Few Laughs og gjør rent bord. For når denne lirkes i gang, er det som om Big Star og Posies skulle komme løpende mot deg med åpne armer og gi deg verdens beste powerpopklem. Det vil si den klemmen du alltid har håpet noen ville gi deg, men som du har tenkt at ville forbli en utopi livet ut.

Den deilige følelsen av at noen elsker deg fortsetter på tittelkuttet Youth Is For The Old, Forever Young, Forever Poor, Downloads og Fool Of Love. Alle sammen korte, konsise popbeist i all sin upretensiøse glans.

Hvis Posies og Big Star gjør seg bemerket tidlig på platen, så dukker påvirkingen av 60-tallets flowerpop, og ikke minst vokalist Markus Hasselbloms hang etter for Morrisseys umisskjennelige vokalteknikker, opp underveis. Slentrende tekster sammen med fortreffelige hithooks, gjør sitt til at Youth Is For The Old blir en plate det er lett å like og veldig vanskelig å gå lei.

De gir seg ikke ut for å være noe mer enn lette sensommerreddere disse svenskene, og nettopp derfor er så lett å bli forført av deres deilige popbedrifter. Når høsten en gang faller på, er dette forøvrig en plate som vil kle den grønne regnfrakken din veldig godt.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.