Late Registration – Ny magi fra Kanye

Late Registration – Ny magi fra Kanye

Frelseren av hip hop er han blitt kalt, Kanye West. Både produksjonsarbeidet for Jay-Z og fjorårets utgivelse The College Dropout har ført til et utall geniforklaringer av 28-åringen. Det kan bli flere av dem.

Amerikaneren makter nemlig å følge opp med gjennomgående høy kvalitet på Late Registration, der han får hjelp av en rekke gjesteartister. På den celebre dugnadslista står blant annet allerede nevnte Jaz-Z, Brandy og Common, en artist som også har fått produsenthjelp av West. (Commons album Be, som kom tidligere i år, er verdt å sjekke ut).

Når det gjelder Late Registration følger Kanye West opp sin karakteristiske og suggererende blanding av sjelfylt klassisk soul og hip hop. De fleste har vel fått med seg singelsporet Diamonds From Sierra Leone, basert på Shirley Basseys Diamonds Are Forever. Et kommersielt forståelig førstevalg. Produksjonsmessig byr låta på overraskende lettvinte løsninger for West å være, og det er langt fra det beste sporet på albumet. Til tross for Shirley Bassey.

Ellers er det svært bra det som leveres fra Kanyes magiske hender også denne gangen. Til tross for at plata inneholder 21 låter (remikser inkludert), er det imponerende jevn og høy kvalitet på låtene. Late Registration er ingen partyplate, men den blir aldri kjedelig. Mye takket være kompleksiteten i arrangementene. Detaljrikdom, intelligente løsninger og en energisk musikalitet er elementer som skiller Kanye West fra mange andre artister innen sjangeren. Mykt og omfavnende griper dette albumet gradvis sterkere tak i deg. Du kan risikere å bli solgt.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.