This Is Sofian – Synger med sjelen

This Is Sofian – Synger med sjelen

Sofian, ja. Mannen som i våres ble hauset frem som landets neste store soulstjerne. Ved nærmere ettertanke er det kanskje ikke så store ord, ettersom Norge egentlig ikke har noen som fullt ut mestrer soulformatet. Noora Nor har prøvd seg, og hadde noen fine øyeblikk på All I Am, uten at forløsningen kom. Etter dette har det vært tyst i soul-Norge. Helt frem til nå, når Sofian trekker på seg silkeskjorten og leverer sitt debutalbum This Is Sofian.

Og det er et meget godt album Sofian Benzaim fra Oslo Øst avleverer. Hovedårsaken ligger i at skiva er bygget opp av solide låter og ikke bare av fyllemassemateriale rundt singelkuttene. Tvert i mot er det bemerkelsesverdig få bidrag som skiller seg ut i en negativ retning. Alt fungerer knirkefritt, som om dette skulle vært en plate laget av en rutinert soulslugger fra den gamle soulskolen.

Det er i den anledning nødvendig å trekke inn de tette båndene til Marvin Gaye, Luther Vandross og Stevie Wonder som ligger i bunnen for denne debuten, for å beskrive hvor helhetlig og stilsikker den er. Låta Lovely er forøvrig en meget vellykket, omskrevet versjon av sistnevntes klassiske Isn’t She Lovely.

Alt i alt er det 12 spor på denne platen, snekret sammen av en stor kjærlighet til soulmusikken som uttrykksform. Slår han igjennom med denne skiva, er det derfor velfortjent. Om han er årets norske debutant, uavhengig av sjanger? Det skulle forundre undertegnede stort om det ikke er fasiten når musikkåret oppsummeres. For han er utvilsomt en likendes kar, denne Sofian!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.