Gratiskonsert med Syme

Gratiskonsert med Syme

Foto: Jonathan DiBlasi og Syme

Syme har spilt sammen i Bergen siden september 2002. I et bass og rytmedrevet lydbilde har bandet i det siste beveget seg mer og mer mot et nærmest instrumentalt uttrykk, men musikken er fortsatt åpen for popmelodier og vokaldrevede sanger. De mest karakteristiske sangene for bandet finner vi gjerne i krysningspunktet mellom det melodiøse og det rytme- og støybaserte. Godteposene med de mest utpregede inspirasjonskildene er merket med «Krautrock», «psykedelisk pop», «jazzrock» og «elektro».

Bandet gav tidligere i år ut albumet Swing Swing der et av hovedmålene var å gjenskape liveuttrykket i musikken. I løpet av en tidagers periode ble albumet spilt inn mellom ølkraner og røykstumper i et lokale som virkelig har farget platen på en særegen måte.

Lørdag 17. september spiller de altså på Dattera til Hagen, og sympatiske nok er det gratis å komme inn. God fornøyelse.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.