Something Wrong – Forsinket debut

Bardi Johannsson, mannen bak Bang Gang har en allsidig bakgrunn som blant annet fotograf, filmskaper, TV- og radioprogramleder og moteskaper. Men han er først og fremst en musiker som står for sær, behagelig og pen popmusikk.

På dette albumet (som likevel ikke er deres første utgivelse i Norge, red.anm.) har han med seg en spennende bukett av musikere og ikke minst vokalister, med Ester Talia Casey i spissen. Disse sangerne preger albumet i positiv forstand, enten de opptrer alene eller sammen med Bardi Johannsson. Begge løsningene fungerer bra og bedre enn når Johannsson stiller alene bak mikrofonen med sin stemme.

Something Wrong åpner stille og rolig med popmusikk av det noe alternative slaget, ispedd små doser av islandsk mystikk og litt velplassert og tilbakelent elektronisk støy. Det er tre låter med uilke kombinasjoner av vokalduoen Johannsson og Talia Casey, der den små-sære Follow er høydepunktet.

På det fjerde sporet It’s Alright slapper Bang Gang enda mer av og dropper det eksperimentelle til fordel for mer klassiske popharmonier. Det er litt skuffende, inntil en annen av de nevnte vokalistene, Phoebe Tolmer, henter frem enda mer av den nevnte islandske mystikken i There Was A Whisper. Det låter som en rolig Björk-låt, en parallell det vanskelig å unngå med islandsk musikk av denne typen.

Find What You Get og In The Morning er det noe mer fart i, og det trenger albumet slik at lytteren kvikner litt til. Etter dette følger en coverversjon av Stop! In The Name Of Love, bedre kjent med Diana Ross & The Supremes, og hyppig gjenganger på Svisj på NRK2 i sommer. Den er både heldig og egenartet, samtidig som den i og for seg samtidig er tro mot utgangspunktet.

Mot slutten av albumet roes tempoet noe ned igjen, anført av Contradictions, der Nicolette Suwoton gjør sin inntreden og fremstår som en fullvoksen jazzsangerinne.

Det skal bli spennende å følge samarbeidet mellom Bardi Johannsson og hans kvinner videre fremover.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.