Transition – Emosjonelle trøndere med skarpe kanter

Transition – Emosjonelle trøndere med skarpe kanter

Emoen har vel aldri vært verken den mest utbredte eller mest populære sjangeren her til lands, men om vi skal trekke fram et band som faktisk har hatt noe å meddele, så må det være trondheimsbandet Rest Of My Life. Det selvtitulerte debutalbumet fra vel to år tilbake var et til dels meget sterkt produkt som så absolutt fikk frem noe av det beste i emocoren.

Siden den gang har det skjedd store omveltninger innad i bandet, og det er et til dels nytt Rest Of My Life som følger opp debuten med den nye femspors EP-en Transition EP, en tittel ikke helt uten relevans til hva som har skjedd med gruppen siden sist vi hørte fra dem.

Låtmaterialet fortsetter for så vidt i samme spor som tidligere. Det vil si emosjonell indierock med et klart fokus på gitar og Anders Kojens vokal. Gruppen fremfører til dels sprø og ikke direkte lett tilgjengelige tekster, men det er en stemme som så absolutt kler Rest Of My Lifes lydbilde. Et lydbilde som for øvrig er blitt mye større og har blant annet blitt utvidet med cello, med hell.

Her og der backes Kojen opp av vræling, og det er i disse mer aggressive partiene at Rest Of My Life er på sitt mest interessante og beste. De roligere låtene kan fort bli noe tamme i enkelte partier. Men progresjonen er videre såpass gjennomført at det ikke blir direkte vanskelig å komme seg gjennom klinetango med høy lighterføring.

Likevel savnes mer av energien og de skarpe kantene á la det som presenteres i One Less Piroutte, Let’s Talk Physics. For akkurat her fremstår Rest Of My Life som noe mere enn bare et bra band. Det deilige punkdrivet, overgangene, det mektige lydbildet med celloen, og det gnistrende refrenget (om en kan kalle det det), er progressiv emo på sitt ypperste. Nesten på nivå med fantastiske I’ll Bring Cheerleaders To Your Funeral fra fullengderen.

Konklusjonen må bli at Rest Of My Life er tilbake med et fullstendig godkjent resultat. Samtidig viser Dead Letter Records nok en gang at de er et av de definitivt mest interessante selskapene for punk – i alle former og fasonger.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.