Jumping On Cars – Kurant nok

Jumping On Cars – Kurant nok

Til tross for et knippe uinteressante bidrag, deriblant singelen Miss You Like Crazy, klarer Briskeby på sin nye langspiller Jumping On Cars å holde et jevnt over greit nivå fra åpning til slutt. Gruppen har tydelig lært noe fra fiaskoen med forrige album, dog uten å finne helt tilbake til formen som ga dem en pangstart med debuten Jeans For Onassis i 2000.

Den noe tamme førstesingelen Miss You Like Crazy er heldigvis ikke representativ for albumet i sin helhet. Jumping On Cars inneholder langt sterkere bidrag enn denne, selv om langt fra alle øvrige spor kan karakteriseres som førsteklasses håndverk.

Men låtutvalget på albumet ellers er såpass kurant at flere av bidragene bør være i stand gi Briskeby innpass på singellistene igjen. Spesielt gjelder det neste singel ut, åpningssporet Joe Dallesandro, hvor ingen ringere enn Ken Stringfellow fra Posies gjør en fin gjesteopptreden. Også det sterkt Surferosa-aktige tredjesporet Substitute For Love er i besittelse av både riff og refreng som gjør at denne utpeker seg som en potensiell hitsingel med stor nedslagskraft.

Briskeby anno 2005 fremstår videre som mer stilsikre enn hva de har vist seg som tidligere, mens Lise Karlsnes i større grad enn før viser seg fortjent sin status som bandets mest sentrale aktør. Uten å trekke det for langt, så fremstår hun her som en dreven og tidvis svært habil vokalist.

Når det er sagt, så er det ellers utvalget av låter, hvor godt over halvparten av de ti sporene er solide, i kombinasjon med Espen Bergs tildels utsøkte produksjon som berger helhetsinntrykket av Jumping On Cars.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.