Life – Monark uten makt

Life – Monark uten makt

På slutten av nittitallet var han ikke prins, men snarere kongen av latinopopen, og gjorde det som lå ham nærmest både fra naturens side og rent kulturelt. Life er en plate hvor Ricky Martin tar ytterligere to steg nærmere et ordinært vestlig poputtrykk, men samtidig ett tilbake til sin opprinnelse. For dette albumet er bygget opp med enkle latinoelementer. Med andre ord ikke så fryktelig ulikt hva han har gjort gjennom sine seneste utgivelser.
Puerto Rica

Etter at suksessen ble et faktum for puertoricaneren også i den vestlige delen av verden, fant han på et eller annet tidspunkt ut at han skulle tilpasse seg vår vestlige kultur, og gikk over til å synge på engelsk samtidig som latinorytmene ble mindre synlige i musikken hans. Men gjennom disse platene, mistet Martin også gradvis mer og mer fotfeste, og har i etterkant stått tilbake som en langt under middes interessant popartist som det går minst tredve av på dusinet. For det var mer renspikket latinopop denne karen mestret aller best.

Like fullt fremstår Ricky Martin som hakket mer bevisst gjennom Life enn hva han gjorde på den tragiske forløperen Almas Del Silencio fra 2003, til tross for at han der valgte å fremføre materialet på sitt morsmål.

Life er på sin side en plate på det jevne, hvor han i det minste har gjort et rederlig forsøk på å skape et renere og mer tilsiktet uttrykk som balanserer på en ramme bygget opp med smekre latinorytmer som kledelige kulisser. Og han lykkes faktisk delvis med oppskriften denne gang.

Det skal likevel litt til for å hevde at låtutvalget her kan karakteriseres som direkte spennende. Men ingen skal kunne ta fra Ricky Martin det faktum at han faktisk fungerer som en relativt god utøver av kommersiell latinopop. Det finnes nok av dem som forsøker å gjøre det samme uten å komme i nærheten av å klare å hoste opp en plate på tilsvarende nivå.

Resultatet er med andre ord slett ikke dårlig, men for den litt mer kravstore lytter vil nok Life likevel fremstå som for tam og uinteressant til at albumet vil klare å feste seg som noe mer enn hva det er.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.