Bobby Bare gjør comeback

Bobby Bare gjør comeback

Foto: Promo

Etter sterkt ønske fra sønnen Bobby Bare Jr. takket Bobby Sr. ja til å spille inn sin første plate på over tyve år. Platen gis ut på Nashville-labelen Dualtone. Med hjelp fra sønnen og hans mangeårige kompis Mark Nevers (Lambchop), gikk de i studio for å spille inn noen av Bobbys ”all time favorites”.

I Norge var Bobby Bare stor stjerne allerede tidlig på sekstitallet. Bare Jim Reeves hadde et større publikum. Dermed var det duket for tilnærmet kaos i Njårdhallen på midten av sekstitallet, da Gunnar Eide startet sin karriere som konsertimpressario. Både Bobby Bare og Jim Reeves stod på en norsk scene for aller første gang sammen med artister som Floyd Cramer, Anita Kerr’s Singers, Chet Atkins og Skeeter Davies.

I godt selskap
Mange av seksti- og syttitallets countrystjerner har kommet sterkt tilbake etter noen formsvake år på åttitallet. Johnny Cash, Loretta Lynn, Merle Haggard og Waylon Jennings er bare noen av navnene som har gått styrket ut gjennom yngre artisters fokus på countrymusikken, samt egne geniale soloplater.

Tom Skjeklesæther i NRKs Cowboy & Indianer har allerede lovpris platen, og dratt sammenlikninger til Willie Nelsons klassiker Stardust. Andre som har hørt platen har blitt meget overrasket over den ultracoole rollen som syttiåringen klarer å fylle. Det er kanskje derfor Quentin Tarrentino har plukket ut åpningslåta Are you Sincere til sin nye spillefilm Daltry Calhoun, melder den norske distributøren Musikkoperatørene i en pressemelding.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.