Scroll To Top

Jehovah Surrender – Sært og troverdig

Karakter

Amerikanske The Skygreen Leopards består av Donovan Quinn og Glenn Donaldson fra California, og er i ferd med å legge bak seg et meget produktivt år med utgivelse av to fullengdere, og nå også EP-en Jehova Surrender. For å gi en enkel beskrivelse kan man si at de står for en eksperimentell og psykedelisk folk-inspirert avart av indierocken. Og bandet må ha hørt mye på ex-Pink Floyd, Syd Barret.

Det første sporet Jehovah I Surrender slår an tonen for resten av platen, med forvridd vokal, enkel rytme og et klagende sårt lydbilde som gir lytteren et noe bittersøt følelse. Julie-Anne, Parton Of Thieves er en enkel liten sak som fortsetter der første bidrag slapp, bare at den oser noe mer av sekstitallsinspirasjon, fortsatt med den samme sårheten.

Slik fortsetter det med små variasjoner over det samme temaet gjennom de neste fire sporene, noen ganger litt mørkere, litt lystigere eller litt rarere. Men aldri mer enn litt endring.

Jehovah Surrender er altså en plate uten store høydepunkter. Den er jevnt over god, men det beste med den er nok at gruppen klarer å mane frem en troverdig stemming med sin litt sære musikk.

NB! I salg fra 25. oktober 2005.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer