Public Enemy på Rockefeller

Public Enemy på Rockefeller

Foto: hiphopstation.com

Public Enemy. Det er et navn det står fet respekt av. Få, om noen hip hop-prosjekter i det hele tatt, har vært like innflytelsesrike som denne gruppen, når det kommer til utvikling av hip hop som uttrykksform. Med sitt politisk bevisste og meget innovative hip hop-språk, har de fire første albumene til gruppen blitt stående som store og viktige øyeblikk i hip hopens historie. Og aller best av disse, med hard konkurranse i It Takes A Nation Of Millons To Hold Us Back (1988), selvsagt Fear Of A Black Planet fra 1990.

Klassikere på rad og rekke
Platen, som foruten å holdes som en av de beste platene noen gang laget, inneholder flere av gruppens definitive ever greens, som blant andre Anti-Nigger Machine, 911 Is A Joke, Burn Hollywood Burn, Welcome To The Terrordome, og selvsagt signaturlåta Fight The Power .

Leverer live
Disse klassiske bangerne, og mange flere til, vil med stor sannsynlighet være å finne på settlisten når Chuck D og Flavor Flav løper inn på scenen, fredag 11. november i Oslo. Gruppens tidligere norgesbesøk har mer eller mindre fått klassiker status alle sammen, og det ryktes at de legger igjen alderen i garderoben og kjører på som om klokken til Flavor Flav fortsatt viste 1990-tid.

Pliktig oppmøte
De finnes derfor ingen grunn, og da mener vi virkelig absolutt INGEN grunn, til å ikke innefinne seg på konsertstorstuen Rockefeller når Public Enemy viser at hip hop-riket ikke ble bygget av bling-bling og fete biler, men på sterke tekster og evig aktuelle beats. At også, i tillegg til de gamle traverne, er ventet at gutta vil lire av seg smakebiter fra det nye albumet deres, gjør at dette er en plikt å få med seg.

Billetter til denne unnværlige happeningen koster 275 kroner, pluss billettavgift, og kjøpes som vanlig på Posten eller Billettservice. Så, marsj av sted med seg!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.