Scroll To Top

A Time 2 Love – Tilbake på rett kjøl

Artister: Sjangre: , , ,
Karakter

Etter den katastrofale landeplagen og karrieremorderen I Just Called To Say I Love You kom i 1984, har Stevie Wonders karriere vært et mareritt både for ham selv og for platekjøperne som i lang tid har håpet på ny opptur. Mannen som sto bak noen av syttitallets flotteste r’n’b/soul-utgivelser, ble etter dette en blasert og totalt likegyldig smørsanger uten det minste snev av kred.

I årene som fulgte har han ikke hatt noe særlig annet å by på enn i beste fall middelmådige utgivelser, totalt blottet for interessante elementer. Helt til nå. For A Time 2 Love fører Motown-musikeren tilbake dit hvor han hører hjemme: Blant eliten innenfor sitt segment som en av de ledende utøverne innenfor r’n’b/soul-segmentet.

Vi må faktisk tilbake til Hotter Than July i 1980 for å finne et like helstøpt album signert Stevie Wonder. For med dette virker det nesten som den noe blaserte karrieren er stablet trygt tilbake på beina igjen, som om årene i mellomtiden er hvisket bort med usynlige hender.

A Time 2 Love synes nemlig å være et nytt klassisk Stevie Wonder-album, bygget på de samme elementene som gjorde hans syttitallsplater til uslåelige utgivelser i sin samtid. Vi snakker likevel ikke helt om en ny Innervisions eller Songs In The Key Of Life, til det er overvekten av ballader litt for i overkant. Og med en spilletid på nærmere åtti minutter blir det også litt i lengste laget for at alt blir like interessant. Men i alle fall er dette en plate som pent føyer seg inn i rekken av solide Wonder-stunder.

De mer funky bidragene er de som først og fremst er de bærende elementene ved denne platen. Men selv balladene fungerer, da de ikke er i nærheten av å fremstilles som like klissete som vi kanskje skulle kunne ha fryktet fra 55-åringen.

Konklusjonen må bli at A Time 2 Love er et særdeles hyggelig gjenhør med en mann som definitivt er tilbake på rett spor. Velkommen tilbake til musikken Stevie, du har vært dypt savnet!

Om skribenten

kommentarer