A Time 2 Love – Tilbake på rett kjøl

A Time 2 Love – Tilbake på rett kjøl

Etter den katastrofale landeplagen og karrieremorderen I Just Called To Say I Love You kom i 1984, har Stevie Wonders karriere vært et mareritt både for ham selv og for platekjøperne som i lang tid har håpet på ny opptur. Mannen som sto bak noen av syttitallets flotteste r’n’b/soul-utgivelser, ble etter dette en blasert og totalt likegyldig smørsanger uten det minste snev av kred.

I årene som fulgte har han ikke hatt noe særlig annet å by på enn i beste fall middelmådige utgivelser, totalt blottet for interessante elementer. Helt til nå. For A Time 2 Love fører Motown-musikeren tilbake dit hvor han hører hjemme: Blant eliten innenfor sitt segment som en av de ledende utøverne innenfor r’n’b/soul-segmentet.

Vi må faktisk tilbake til Hotter Than July i 1980 for å finne et like helstøpt album signert Stevie Wonder. For med dette virker det nesten som den noe blaserte karrieren er stablet trygt tilbake på beina igjen, som om årene i mellomtiden er hvisket bort med usynlige hender.

A Time 2 Love synes nemlig å være et nytt klassisk Stevie Wonder-album, bygget på de samme elementene som gjorde hans syttitallsplater til uslåelige utgivelser i sin samtid. Vi snakker likevel ikke helt om en ny Innervisions eller Songs In The Key Of Life, til det er overvekten av ballader litt for i overkant. Og med en spilletid på nærmere åtti minutter blir det også litt i lengste laget for at alt blir like interessant. Men i alle fall er dette en plate som pent føyer seg inn i rekken av solide Wonder-stunder.

De mer funky bidragene er de som først og fremst er de bærende elementene ved denne platen. Men selv balladene fungerer, da de ikke er i nærheten av å fremstilles som like klissete som vi kanskje skulle kunne ha fryktet fra 55-åringen.

Konklusjonen må bli at A Time 2 Love er et særdeles hyggelig gjenhør med en mann som definitivt er tilbake på rett spor. Velkommen tilbake til musikken Stevie, du har vært dypt savnet!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.