Gesicht Statt Schminke – Famlende tysker

Gesicht Statt Schminke – Famlende tysker

Det har kommet et knippe fantastiske prosjekter fra Tyskland (Can, Kraftwerk, Einstürzende Neubauten etc.) Og det er derfor uklokt å kimse av band med bopel i dette landet. Men om Neuromancer kan trekkes over samme kam som slike storheter, er rett så usikkert.

Bak navnet finner vi Axel Pötschke som har holdt på med dette prosjekt siden 2000, men som først nå gir ut debutplaten Gesicht Statt Schminke. Musikken Neuromancer står for, navnet er for øvrig hentet fra roman av William Gibson, er en slentrende indiepop med innslag av elektronikk.

Selv om debutplaten Gesicht Statt Schminke rommer gode stunder, først og fremst kuttene Dreiecken, So Viel Schönes og Das Mausetote Wasserbrot, så er det for mange bidrag som ikke fungerer som de burde.

Skiva trekker i mange retninger, uten at Neuromancer klarer å overbevise spesielt i noen av dem. Det Gesicht Statt Schminke mangler som album er målrettede og gjennomarbeide låter, og på det jevne blir dette derfor en ansiktsløs masse av prøving og feiling.

Om det aldri blir direkte dårlig, er det altså mankoet på virkelig engasjerende øyeblikk som hemmer. Og når det finnes så mye bra tysk musikk på markedet, vil det være en noe snodig prioritering å velge Gesicht Statt Schminke. Selv om det alt i alt er en helt ok plate.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.