First Last Dance – Utsøkt solodebut

First Last Dance – Utsøkt solodebut

Som låtskriver har Christine Sandtorv tidligere gitt oss perlen Girls Keep Secrets In The Strangest Ways, og på First Last Dance viser hun tydelig at det neppe var tilfeldig at det var nettopp henne som sto bak den låten.

Albumet åpner med Ten Out Of Ten i duett med Even ’Magnet’ Johansen, før det fortsetter med den uimotståelige førstesingelen Four-Leaf Clover. Et utsøkt stykke arbeid signert låtskrivertalentet fra Bergen som her viser seg fra sin aller beste side.

Og sånn fortsetter det gjennom i alt ti spor, de fleste nakne små sjarmerende melodier med stor nedslagskraft. Arrangementer og produksjonen, som hovedsakelig er ivaretatt av Yngve Sætre, bidrar ellers til å gi musikken en kledelig og delikat innpakning.

Det er videre noe søtt og yndig med Christines stemme. Den har en uvanlig smittende effekt og er utvilsomt platens bærende element i kombinasjon med de flotte låtene som hun her byr på.

De som kjenner til Sandtorvs arbeid som hovedlåtskriver fra Ephemera vil ikke ha vanskeligheter med å gjenkjenne kvalitetene og uttrykket fra den prisvinnende trioen. Uttrykket er imidlertid kanskje enda mer finslipt her og viser at Christine er og har vært gruppens viktigste medlem.

Konklusjonen må bli at Christine Sandtorv står minst like stødig på egne ben som i kompaniskap med hennes musikalske medsøstre i Ephemera. First Last Dance er blitt en lekker og vårlett plateutgivelse med solid substans.

David Blindheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.