Quiet Exit – Elegante Elvira

Quiet Exit – Elegante Elvira

Det som først og fremst melder seg ved en gjennomgang av Quiet Exit er Elvira Nikolaisens evner som låtskriver. Albumet inneholder i alt tolv låter som uten unntak fremhever damas teft for den gode melodi og evnen til å formidle sine melodier med stor innlevelse og troverdighet.

For når hun for eksempel drar strofen ”I’m in love with you / I’m in love with you / But that is not enough / I want to fall with you / I want to rise with you” i Not My Place så er det vanskelig, om ikke umulig å ikke tro henne. På tilsvarende vis geleider hun sin lytter gjennom komposisjoner og med en fremførelse som på sett og vis er like unik som den er treffende.

Førstesingelen Love I Can’t Defend er en smyger av en låt som alle med radio her i landet ikke kan ha unngått å høre den siste tiden. Selv om dette er et fint stykke arbeid fra Elviras side, er denne ikke nødvendigvis veldig representativ for albumet som sådan.

Quiet Exit er en utgivelse med relativt stor variasjon til tross for at platen i stor grad er bygget opp med pianobaserte låter som er pakket rundt Elviras smårustne, men akk så kledelige røst. Nevnte Love I Can’t Defend er et av platens midtempo-bidrag, som ellers er konstruert med mer nakne ballader á la nydelige bidrag som Habit, Carpenter og Scarecrow. Den nevnte Not My Place skal heller ikke glemmes i selskap med My Way Back In, mens mer uptempo-spor som elegante Egypt Song (neste singel ut, red.anm.) og Troops også gjør sitt til at albumet føles gjennomført, for ikke å si elegant.

Knut Schreiner skal ha honnør for utmerket arbeid fra produsentstolen som sammen med hovedperson Elvira Nikolaisen har levert et usedvanlig flott album.

David Blindheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.