Peregrine – Pur emosjonell lykke

Peregrine – Pur emosjonell lykke

Amerikanske The Appleseed Cast har over flere år og en rekke album vært en av de mest interessante bandene innenfor krysningen indie møter emo. Alltid med et malende og episk lydbilde som tar lytteren med på en emosjonell åpenbaring der følelser for lov til å være følelser, selv hos godt voksne menn.

Peregrine er bandets sjuende fullengder men faktisk den første som faktisk har fått norsk distribusjon. Bandet har likevel gjort det forholdsvis bra her til lands: De tidligere albumene har solgt bra på import, og det var stinn brakke på den forrige John DEE-konserten.

Med seg denne gangen har The Appleseed Cast fått med seg John Congleton som produsent, han har tidligere jobbet med Panorama-yndlinger som Explosions In The Sky og Modest Mouse. Dette er ikke vanskelig å høre på Peregrine.

Allerede fra første låt er det lett å høre at bandet har fornyet seg nok en gang, instrumentale Ceremony er en storslått episk låt som lett kan minne om nevnte Explosions In The Sky. At The Appleseed Cast har begynt å leke med postrockens fantastiske virkemidler blir vi vitne til opptil flere ganger utover albumet. Her finnes det mye mektig harmonisk gitarstøy og paralleller til Mogwai er gjennomgående, men tro ikke bandet har glemt de herlige mer ”lavmælte melodiene” av den grunn. Her er både en og to gullkorn fullt på høyde med gamle favoritter.

Dynamikken mellom det rolige og det mer storslåtte er kanskje albumets største styrke for her veksles det med hell. På toppen av det hele har Chris Crisci den perfekte såre vokalen og gjør låtene om mulig til en enda mer følsom opplevelse.

Peregrine sitter ikke med en gang, albumet er forholdsvis langt og et par av låtene i albumets midtre del er nok ikke av de sterkeste bandet har gjort, men når melodiene, innpakket i støy eller nakne, kommer inn under huden da er det bare å pakke reisekofferten og gjøre seg klar for en reise i et musikalsk landskap malt så uendelig vakkert at en blir litt rørt. Kvalitet i massevis og gitt ut på norske Racing Junior, det er lov å være stolt da.

NB! Bandet skal for øvrig på turne her til lands i mai, noe som anbefales på det varmeste. Her er turnelisten:
fredag 19. mai: Blæst, Trondheim
lørdag 20. mai: Det Akademiske Kvarter, Bergen
søndag 21. mai: John DEE, Oslo
mandag 22.mai: Rivals Rockpub, Tønsberg

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.