Both Sides Of The Gun – To skyggesider av Ben Harper

Both Sides Of The Gun – To skyggesider av Ben Harper

Both Sides of The Gun er Ben Harpers tiende albumutgivelse og inneholder atten sanger fordelt på to cd`er, hvor den ene cd`en består av mer neddempet materiale og den andre tar seg av de mer uptempo låtene.

Det er vanskelig å gjøre seg opp en mening om hvilken av Ben Harpers musikalske retninger som fungerer best. Det noe dempede souljazzmaterialet er i utgangspunktet greit nok, men arrangementene skaper lite spenning og sangene forblir oftere enn strengt tatt nødvendig stående på stedet hvil. Låtene som i all hovedsak kun er støttet opp av piano og gitar kunne trengt litt kraftigere oppbacking for å øke interessen hos lytteren. Best kommer Ben Harper ut på Morning Yearning, Waiting For You og Crying Won`t Help You Now.

På de mer «rocka» låtene prøver Ben Harper nesten å være alle andre enn seg selv. Her serveres det syttitallssoul á la Stevie Wonder, småfunky materiale med klare henvisninger til Sly Stone og bredbent rock på Rolling Stones- vis, uten at han helt klarer å virke overbevisende. Noen ganger kommer han i mål med æren i behold, men som oftest ender han opp med å høres ut som enn annenrangs Lenny Kravitz.

Selv om spilletiden er på rundt en time er det nesten i det meste laget. En cd med de beste bidragene hadde vært mer enn nok. Da hadde også karakteren blitt høyere.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.