Scroll To Top

Both Sides Of The Gun – To skyggesider av Ben Harper

Karakter

Both Sides of The Gun er Ben Harpers tiende albumutgivelse og inneholder atten sanger fordelt på to cd`er, hvor den ene cd`en består av mer neddempet materiale og den andre tar seg av de mer uptempo låtene.

Det er vanskelig å gjøre seg opp en mening om hvilken av Ben Harpers musikalske retninger som fungerer best. Det noe dempede souljazzmaterialet er i utgangspunktet greit nok, men arrangementene skaper lite spenning og sangene forblir oftere enn strengt tatt nødvendig stående på stedet hvil. Låtene som i all hovedsak kun er støttet opp av piano og gitar kunne trengt litt kraftigere oppbacking for å øke interessen hos lytteren. Best kommer Ben Harper ut på Morning Yearning, Waiting For You og Crying Won`t Help You Now.

På de mer “rocka” låtene prøver Ben Harper nesten å være alle andre enn seg selv. Her serveres det syttitallssoul á la Stevie Wonder, småfunky materiale med klare henvisninger til Sly Stone og bredbent rock på Rolling Stones- vis, uten at han helt klarer å virke overbevisende. Noen ganger kommer han i mål med æren i behold, men som oftest ender han opp med å høres ut som enn annenrangs Lenny Kravitz.

Selv om spilletiden er på rundt en time er det nesten i det meste laget. En cd med de beste bidragene hadde vært mer enn nok. Da hadde også karakteren blitt høyere.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer