Dust To Shake – Halvhjertet cowboymusikk

Dust To Shake – Halvhjertet cowboymusikk

El Corazón er blitt til Corazón, men har beholdt et like tydelig cowboypreg som tidligere. Muligens med noe mer vekt på å finpusse pop-aspektet ved melodiene sine. Østfoldbandet henter fortsatt mye fra americana-sjangeren. Her setter country- og folkrock-instrumenter som steelgitar, banjo og fele sitt tydelige preg – side ved side med pianoet og celloen.

Den nevnte poplyden på Dust To Shake er en varm og behagelig lyd, med en hel del melankolsk mørke. Enkelte av låtene kan utfordre lytterne noe, men jevnt over er dette en plate det er behagelig å lytte til. Fine låter med nesten like fin vokal, er akkurat spennende nok til å holde fast på lytteren gjennom en avspilling.

På åpningslåta Fire In The Hole benytter de seg til det fulle av miksing, triksing og blanding av pop- og americanasjangeren. Det låter fint, men den energien vi aner i bunn av låta kommer aldri helt frem. En stemning som dessverre går igjen på store deler av albumet. Det hele virker noe reservert.

Låt nummer to, Heaven Is A Lonesom Town er av det helt rolige slaget, og de gjør et godt musikalsk håndverk. Men verken her, eller på det neste sporet, Whistlewind, som også er meget rolig, virker det som om bandet tror helt på det de driver med. De klarer i alle fall ikke å overbevise undertegnede om dette.

Radiohiten By Your Side er en lett og vellykket poplåt. En poplåt med cowboyhatt som man liker mens man hører den, men som rir inn i solnedgangen og glemselen så fort man kommer videre til neste låt – Always. En låt som med sitt friske banjospill puster liv i plata, og med det troen på at god amerikansk musikk kan skapes også her på berget.

Den eneste låta som ikke er skrevet av Freddy Holm, er Townes Van Zandts Be Here To Love Me. En rolig og fin tolkning. Det fortsetter rolig frem til The Black Cloud, der den flerstemte vokalen, den kjappe fela med ditto banjo gjør låta til et høydepunkt på albumet. Et album som, tross lyspunktene, ikke trenger langt nok inn i hjertet til lytteren. Dust To Shake blir derfor kun en habil middelhavsfarer.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.