Cash-er inn i USA

Cash-er inn i USA

Tre år etter legendens bortgang og et år etter Hollywood-filmatiseringen av hans liv, er Johnny Cash igjen nummer én over dammen. Under countrymerkelappen hadde Cash over 100 hitsingler på samvittigheten ved utgangen av sekstitallet, da konsertplaten Johnny Cash At San Quentin gikk til topps i 1969. Den etterfulgte den enda mer populære Johnny Cash At Folsom Prison, som kom året før.

Gjennom sytti- og åttitallet slet Cash med lave salgstall og til dels svake utgivelser. Fra midten av nittitallet spilte han sammen med produsent Rick Rubin inn en serie med hudløse og kritikerroste album; American-serien. American V – A Hundred Highways er det siste albumet i serien, og det eneste enkeltalbumet som er utgitt posthumt.

Til tross for salgssuksessen til American V, har platen solgt færre eksemplarer enn noen annen toppoppføring på Billboard 200-listen siden målingene startet i 1991.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.