Heavy metal-voldtekt ryster Bergen

Heavy metal-voldtekt ryster Bergen

De amerikanske heavy metal-heltene i W.A.S.P. skaper nok en gang oppstyr med sine sceneshow – noe de har jobbet hardt for siden oppstarten i 1983 og den første utgivelsen Animal (F**k Like A Beast). Denne gangen er det politikerne i Bergen som raser i forbindelse med bandets konsert på Det Akademiske Kvarter 18. september.

Helt på trynet
Hardest ut går Torstein Dahle, bystyrerepresentant fra RV, som til iBergen.no slår hardt ned på Blackie Lawless & co:
– Fullstendig uakseptabelt! Et slikt show hører ingensteds hjemme i et sivilisert samfunn. Voldtekt er et stort samfunnsproblem som vi bekjemper etter beste evne. Dermed blir det helt på trynet å booke et band som driver med slikt på scenen. Kvarteret bør på det sterkeste oppfordre bandet til å ikke kjøre den slags show, og heller fokusere på musikken, sier Dahle.

Byråd Trude Drevland fra Høyre lar seg også provosere av dukke-voldtekten:
– Man må ta klart avstand fra slike måter å uttrykke seg på. Jeg kan strekke meg uhyggelig langt for hva som kan kalles underholdning, men grensen går ved voldtekt – eller lenge før det, sier Drevland.

Vil se nærmere på showet
Johan Aubell fra Aktive Studenters Forening, som arrangerer konserten på Kvarteret, mener showet er drøyt, men ser det ikke som et forsvar av voldtekt.

– Man må se på det som del av et show. W.A.S.P. er et teatralsk band, og jeg kan ikke helt skjønne at slikt skal være noe problem i dag, sier Aubell til iBergen.no.

Han fremholder videre at de ikke kommer til å sensurere heavy metal-bandet, men han kommer til å ta kontakt med W.A.S.P.s agent for å høre om voldtekt fortsatt er en del av bandets show. Før han legger til:
– Skulle det bli mye bråk og oppstyr foran konserten, så kan det hende vi må se litt nærmere på showet.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.