Damaged – Fortreffelige koteletter med lang ettersmak

Damaged – Fortreffelige koteletter med lang ettersmak

Kurt Wagner står som vanlig i spissen for musikkollektivet Lambchop når de nå er ute med sitt niende studioalbum. Damaged er en plate med samme behagelige musikalske forankring som 2002-utgivelsen Is A Woman. Musikerne er tro mot det uttrykket som de gradvis har utviklet gjennom de siste årene, og synes endelig å ha fått tak på det uten at resultatet blir for langtekkelig eller uinteressant. Ved forrige korsvei, tvillingutgivelsene Awcmon og Noyoucmon (begge 2004), ble det for mye av det gode, og Lambchop grep over langt mer enn nødvendig.

Det er heldigvis ikke tilfellet med Damaged. Her har Kurt Wagner og hans mange medmusikanter satt sine begrensninger og skapt en høyst elegant utgivelse med jevne, gode låter i bunn. Det er på ingen måte et revolusjonerende verk, men likevel en plate som lett setter seg med en stemningsfylt atmosfære. I motsetning til gruppens seneste utgivelser, er det fristende å trykke repeat-knappen umiddelbart etter siste tone ebber ut. Noe som må kunne karakteriseres som et godt tegn.

Det er likevel et stykke igjen før Lambchop tangerer sine mest interessante utgivelser, Thriller (1997), What Another Man Spills (1998) og Nixon (2000). På den annen side er Damaged en langt jevnere plate fra Nashville-kollektivet og inneholder noen av de aller fineste stundene som er ført i pennen av Wagner.

Fra Wagner og kompani åpner på erketypisk Lambchop-vis i Paperback Bible, til de setter punktum med The Decline Of Country And Western Civilization (med samme tittel som årets samleplater, ja) nesten femti minutter senere, har lytteren fått servert ti delikate melodier som passer like bra til frokostkaffen en søndagsmorgen som til en aften foran peisen med en god bok og et glass vin. Anbefales til alle som søker ro og behag i høstmørket.

NB!Lambchop spiller med The Dafo String Quartet And Hands Off Cuba på Rockefeller i kveld. Det er fremdeles mulig å sikre seg billetter til begivenheten, som bør være vel verd å få med seg ifølge Aftenpostens intervju i dag. Panorama kommer tilbake med konsertrapport i morgen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.