Scroll To Top

We Used To Vacation – Begynnelsen på fortsettelsen

Karakter

Det amerikanske indierockbandet Cold War Kids var en av de største overraskelsene under årets utgave av Øyafestivalen. California-gruppen ble hanket inn som erstatter for det britiske artpopbandet Mystery Jets som (dessverre) måttte avlyse sin opptreden.

Heldigvis klarte de å få oss til å glemme skuffelsen over at Mystery Jets ikke kom. For med sin upolerte indie-rock’n’roll leverte Cold War Kids et sett som gikk rett hjem hos kredpolitiet med Coverse All Stars-sko og rødstripete vintagensere.

På nyåret slippes gruppens debutalbum Robbers & Cowards for det norske markedet. Som en oppvarming til dette, kommer nå den fire spor fyldige EP-en We Used To Vacation.

We Used To Vacation er ikke like overbevisende som liveutgaven av Cold War Kids. Det hadde nesten vært for mye forlangt. Men den er hyggelig nok til at den klarer å opprettholde forventingspresset til debutskiva.

De fire sporene som utgjør denne EP-en er forholdsvis rolige, og sender tankene i retning av et Wolfparade, med en myk Tom Waits som gjestevokalist og en bakfull Elton John som pianovirtuos . Det høres kanskje en smule underlig ut, men det fungerer faktisk feiende flott.

Den fandenivoldske attityden som preget liveshowet deres, er tonet ned, og det er viet større plass til det låttekniske. Greit nok det, for så vidt, men det vil utvilsomt gjøre seg om debutalbumet rommer flere taktfaste rockspark. For selv om de fire bidragene på denne forsmaken er trivelige nok, vil det kunne bli noe ensformig over et helt album.

We Used To Vacation oppleves som begynnelsen på en fortsettelse som kan bli veldig bra, skulle bandet lade låtbøssa med flere skarpe rockskudd enn de har gjort her.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer