Rockland Norwegen – norsk rock i Tyskland

Rockland Norwegen – norsk rock i Tyskland

Foto: Rockpalast, WDR

Tidligere denne uka kunne man se programmet på tysk TV, og nå vises dokumentaren hele tre ganger på den internasjonale filmfestivalen i Tromsø. Siste sjanse er i dag klokken 16.00 på Driv, og klokken 22.30 på Hålogaland Teater.

Fantastisk norgesreklame
”Og hvilken jobb de har gjort!”, skriver Nordlys om WDRs TV-program som besøkte blant annet Insomnia Festivalen i Tromsø, snakket med Kings of Convenience, Mikal Telle, Datarock, Ralph Myerz And The Jack Herren Band, Kaizers Orchestra og Enslaved i Bergen. Og Gluecifer, Turboneger, a-ha, Animal Alpha, BigBang,Motorpsycho, Midnight Choir og WE i Oslo.

For ikke å glemme Seasick Steve, en innflyttet amerikaner som mener at nordmenn først nå har forstått at de er like gode som alle andre: – Før var de for sjenerte.

Og avisen konkluderer med at dokumentaren ikke bare er fantastisk reklame for musikk og natur i Norge – filmen gir også en god nybegynnerleksjon i norsk pop, elektronika og rock for nordmenn som vil lære mer.

Animal Alpha neste
Hver natt mellom søndag og mandag, mellom klokka 00.30 og 03.00 viser TV-kanalen to til tre timer egenproduserte musikkprogrammer. Alt fra dokumentarer til konsertopptak.

Og det er tydelig at de har lagt sin elsk på norsk musikk. I løpet av de tre første ukene av 2007 har de vist konserter med både Kaizers Orchestra og Midnight Choir, samt den nevnte dokumentaren Rockland Norwegen.

Neste norske band ut på kanalen er Animal Alpha i konsertopptak fra Köln gjort før jul, mandag morgen 12. februar. Programmet har drevet grundig musikkjournalistikk i 30 år og feirer sitt jubileum i løpet av 2007.

Les også vårt intervju med Jeans Team, som spilte på TIFF i går.

Se også:
Rockland Norwegan på TIFF
Rockpalast hjemmeside, med program

Denne artikkelen er også publisert på Berlinberlin.no

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.