Glitter In The Gutter – Melodiøs, gitarspekket rock

Glitter In The Gutter – Melodiøs, gitarspekket rock

Den tidligere punkrockeren har blitt voksen – ingen tvil om det. Han har gått fra spikerhår til en mer rufsete men husren frisyre, og musikken er moden og passer til et bredt publikum. Han har likevel beholdt en del av punken i musikken, noe som bare er bra, for det rocker! Det er vanskelig å la rockefoten hvile når man setter på dette albumet. Trommer, fete gitarriff, akustisk gitar ispedd med piano – og så denne kule beaten som man bare må like! Gutten kan rocke, uten tvil.

New York-eren, som tidligere har vært medlem i flere punkrockband, har nå gitt ut sitt tredje soloalbum. Her har han fått hjelp av ingen ringere enn Bruce Springsteen, som han er tydelig inspirert av, dessuten Ryan Adams, som tidligere også har hjulpet ham i produksjonen. Broken Radio er en fin og melodiøs ballade, hvor Malin og Springsteen synger sammen – og det låter helt fantastisk! Begge to har en særpreget, litt raspete stemme, og de passer godt sammen.

Foruten at albumet er tydelig Springsteen-inspirert, kan man også høre visse innslag av grunge. Et nærvær av Nirvana kan føles i NY Nights. Albumet er variert, det starter ganske ensformig med noen rocka, men ganske intetsigende låter. Så skjer det noe! Springsteen kommer inn, og plutselig endrer låtene seg. Nå er det mer melodi, mer grunge og gitar. Veldig mye gitar! Alt fra akustisk klimpring til råe gitarriff. Fra en litt dårlig start har albumet nå blitt riktig så bra.

Albumet er variert – ballader og mer rocka låter om hverandre, og selv balladene har fått med seg gitaren. Dette er tydelig Malins sterkeste side. Stemmen er ok, tekstene er riktignok ganske intetsigende, men gitaren og beaten, det er det som gjør albumet. NY Nights er albumets beste spor. Her er det innslag av det meste, Springsteen blandet med Nirvana – bluesrock møter grunge.

Malin har klart å lage et album med en særpreget og spennende stil. Litt ensformig til tider, men friskt og melodiøst. Og det rocker! Han hadde klart seg bra også uten hjelp fra Springsteen, men Broken Radio er likevel en veldig bra låt som løfter albumet. Alt i alt et glitrende stykke alternativ rock. Bare å lene seg tilbake, lukke øynene og la rockefoten trampe takten.

Stine Paulsrud

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.