Flight Of The Bass Delegate – Frykt ikke bassen

Flight Of The Bass Delegate – Frykt ikke bassen

Når man hører på amerikanske The Jai-Alai Savant og deres debutalbum Flight Of The Bass Delegate, hører man et band som har et stort nedslagsfelt. Når man i tillegg vet, etter å ha sett det på Garage Oslo tidligere i vinter, at bandet er et framifrå liveband, er fristende å driste seg til en spådom om at dette fort kan bli indiefolkets nye yndlingsband.

Bandet som er ledet an av vokalist Ralph Darde fusjonerer med stort hell punk, powerpop, reggae og indierock, og kanaliserer dette inn i konsise låter. Prøv å forestille deg The Specials som i rødvinsrus har booket studiotid med Bloc Party, Cheap Trick og King Tubby, og du er i nærheten av hvordan dette låter.

The Jai-Alai Savant er med andre ord ikke som alle andre band. Selv om det er dumdristig å påstå at dette bandet låter unikt, så er det heller ikke helt usant. Du har hørt alle ingrediensene før, men summen av disse føles forfriskende nytt og livskraftig.

Scarlett Johansson Why Don’t You Love Me, som var å finne på en EP med samme navn i fjor, er med på Flight Of The Bass Delegate også, og den låter akkurat lite flott nå. Stramme gitarer møter løse vokaler, og i sum blir det en uforglemmelig poplåt. Men det er mer gull å grave frem her. Arcane Theories, White On White Crimes, When I Grow Up og Vengeful Blade Of The Desperate er de sterkeste enkeltbidragene, og alle sammen er låter som treffer en lekker og poppunkete nerve.

The Jai-Alai Savant har med Flight Of The Bass Delegate laget en plate som både rommer en egen identitet – og innlånte hittriks fra band på kredpolitiets sjekkliste. Det vil si et album som gir lytteren, være seg kredpoliti eller ikke, både i pose og i sekk.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.