Sgt. Pepper’s jubilerer

Sgt. Pepper’s jubilerer

Albumet lå 198 uker på engelske hitlister, 27 uker på førsteplass og det er med i de fleste sammenhenger der det presenteres lister over det beste som er gitt ut på vinyl eller polykarbonatplast. Få utgivelser er omtalt med flere superlativer, og vi skal ikke komme med noen nye her. Heller sitere noe så objektivt som et leksikon – også der er de rause med godordene:

”Med Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ønsket The Beatles å skape et imaginert show med et annet band enn dem selv. Beatles hadde etter hvert sluttet å spille konserter grunnet det håpløse kaoset på opptredenene deres. Dette førte til avgjørelsen om å slutte med turneer. Sgt. Pepper skulle være en plate hvor The Beatles slo seg løs som et annet band.

Albumet er et konseptalbum, og konseptet er enkelt og greit et show fremført av et band med navn Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Platen er en slags lang medley hvor sangene sklir inn i hverandre. «Showet» er fantastisk lagt opp, og regnes som bandets beste album noensinne. Det ble også en stor publikumssuksess.

Gruppen hadde massevis av ville ideer til innspillingen av dette albumet. George Martin var oppgitt, og mente at mye av det ville være umulig, men Beatles sto på sitt til alt var som de ville ha det, og det ga resultater.”
Wikipedia.no

Sett deg ned og nyt de 40 minutter som i all ettertid har preget populærmusikken – og dens lytterskare.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.