Något Dåligt Nytt Har Hänt – Sterk svenskeindie

Något Dåligt Nytt Har Hänt – Sterk svenskeindie

Vapnet kommer fra Sverige og består i hovedsak av Martin Abrahamsson og Martin Hanberg. Gruppen gav ut debutalbumet sitt, Jag Vet hur Man Väntar, i fjor, og er nå ute med et nytt syvspors minialbum, Något Dåligt Nytt Har Hänt, på platemerket Hybris.

Det eneste som er sikkert med svensk indiepop, er at det er mer en regel enn et unntak at den holder et svært høyt nivå. Vapnet viser med med Något Dåligt Nytt Har Hänt at også de har et solid grep om poplåtskriverkunsten. I uttrykket ligger de midt imellom Jens Lekman, som for øvrig er med på låta Håll IHop, og Suburban Kids With Biblical Names. Det vil si at det er en slepen, catchy og veldreid popmusikk det er veldig hyggelig å tilbringe tid sammen med.

Når låter som Tjernobyl, Släpa Hem Mig, Mera Om Varandra og den lett elektroniske Tar Tillbaka Det traver ut av høyttalerne, er det ingen til om hva som dette er. Det er nok et glimrende svenskeindieband som lager en positiv, jovial og effektiv hyggepop.

Vapnet tar ikke mål av seg å omskrive musikkhistorien, med seg selv som midtpunkt. Heller ikke å sette lytterne på store prøver med låtene sine. Något Dåligt Nytt Har Hänt bruker akkurat de samme triksene vi har blitt lurt av en million ganger før, og som vi høyst sannsynlig kommer til å fortsette å bli lurt av. Det vil si pen, litt rar sang, enkle melodier og nesten irriterende nynnbare refrenger. Kjente og kjære popgrep det alltid er trivelig å bli manipulert av. Det er bare popmusikk, men noen ganger, som i dette tilfellet, er det mer enn nok.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.