Retox – Hørt det før?

Retox – Hørt det før?

Turboneger er tilbake med mer underbuksehumor og punkrock for menn i dongeri. Retox er bandets artigste albumtittel så langt, hvilket også setter knallharde krav til innholdet. Denne gang ser Hank von Helvete, Happy Tom og resten av gjengen seg tilbake, og henter frem lydbildet fra Ass Cobra.

Turbonegers største problem er at oppskriften etter hvert er i ferd med å bli slitt. Dette gjør igjen at melodiene må være på topp hele veien for at det hele ikke skal koke ut i kålen. Heldigvis har de Knut Schreiner på gitar, som nok en gang bidrar med sterke riff og enda sterkere soloer.

Spesielt Welcome To The Garbage Dump er et herlig gjenhør med grumsepønk-Turbo. Kort, konsist og rett i fleisen. Også Hell Toupée, med sitt mer klassiske rockuttrykk, og singelen Do You Dig Destruction gjør sitt for at albumet ikke bikker over mot det kjedsommelige. Stroke The Shaft og I Wanna Come er derimot eksempler på det motsatte. Uoriginalt og generelt sett lite givende.

Enkelte ensformige refrenger er nære på å ødelegge helhetsinntrykket, men totalt sett er Retox som forventet: Rånete, småekkel og fengende. Samtidig er det synd at Turboneger er i ferd med å bli et typisk «terningkast fire»-band.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.