Sonata Mix Dwarf Cosmos – Solomagi

Sonata Mix Dwarf Cosmos – Solomagi

Susanna Karolina Wallumrød landet sammen med bandmakker Morten Qvenild som en komet da de i 2004 debuterte under navnet Susanna And The Magical Orchestra og albumet List Of Lights And Buoys, hvor de blant annet gjorde en elegant tolkning av Dolly Partons Jolene. I fjor fulgte de opp med det noe mer rendyrkede coveralbumet Melody Mountain, som blant annet inneholder duoens tolkning av Joy Divisions Love Will Tear Us Apart, nylig utnevnt som en av tidenes beste coverlåter av britiske The Observer.

Med Sonata Mix Dwarf Cosmos debuterer Susanna som soloartist. Dette er en utgivelse som tross gitt ut under eget navn også teller bandmakker Qvenild, broder Christian Wallumrød (begge på piano), The White Birch-leder Ola Fløttum og BigBang-sjef Øystein Greni (begge på gitar), samt Pål Hausken fra In The Country på trommer og Helge Sten alias produsent Deathprod på gitar og mellotron. For å nevne noen.

Susanna står naturligvis selv i sentrum på Sonata Mix Dwarf Cosmos, hvor hun selvsagt synger, men også tangerer pianoet. Musikken er like lavmælt og naken som vi kjenner den fra hennes utgivelser med The Magical Orcestra. Låtene er imidlertid hennes egne, med unntak av to, hvor hun får hjelp av henholdsvis Øystein Greni på Better Days og enda en bror, David Wallumrød på People Living. Om det har noe med hennes medkomponister å gjøre eller ei skal være usagt, men disse to sporene er albumets sterkeste enkeltinnslag ved siden av nedstrippede og nydelige Traveling.

Sonata Mix Dwarf Cosmos er først og fremst et personlig album signert Susanna. Låtene inviterer ikke akkurat lytteren med på fest, men fungerer derimot som ypperlig medisin for ro og ettertanke. Stillheten følger produksjonen som en rød tråd fra begynnelse til slutt, og det er vanskelig å ikke la seg fascinere eller dras inn i Susannas magiske kosmos av nedstrippede melodilinjer og sarte tekster.

Lytteren utfordres kanskje ikke med store overraskende momenter her, men likevel er de nakne tonene som strømmer fra høyttalerne i stand til å fengsle sine omgivelser. Og det med magisk kraft! Det hele bæres av Susannas fremtredende stemme, som ellers er innpakket av nøye tilpasset (og lav) instrumentering. Med andre ord slett ikke ulikt det hun tidligere har servert med sitt band Susanna And The Magical Orchestra.

Konkludert står Sonata Mix Dwarf Cosmos tilbake som et flott album som ledsager oss inn i høstmørket med all den melankoli og stillhet som trengs for å roe ned før vinterstormene setter inn for fullt.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.