Teenager – Popprodukt med store mangler

Teenager – Popprodukt med store mangler

The Thrills med sete i Dublin langspilldebuterte i 2003 med So Much For The City som inneholdt hiten Big Sur. En utgivelse som også kunne by på andre gode poplåter med røttene i popmusikk slik vi kjenner det fra band som The Byrds, The Beatles og The Beach Boys. De fulgte opp med den langt svakere Let`s Bottle Bohemia året etter og årets Teenager er heller ikke blitt noen prikkfri affære.

Det hele låter i utgangspunktet greit nok. Det er snakk om småfengende pop med røtter i klassisk og psykedelisk pop fra sekstitallet, gjort på en tilforlatelig måte uten de helt store kunstneriske nyvinninger. Det låter som sagt helt greit ved første gjennomlytting. Albumet mangler imidlertid låter som ikke bare glir inn i øret men som også kan sette seg varige spor på hjernebarken eller aller helst under.

Nærmest kommer de i The Midnight Choir, This Year og I Came All The Way. Resten av låtutvalget høres dessverre mer ut som et Teenage Fanclub eller Beachwood Sparks som har glemt å skrive sanger og det var vel neppe meningen.

Teenager viser seg etter hvert, og etter flere lyttinger, å være et ganske så kjedelig album uten de helt store høydepunktene. Det går klart frem at The Thrills ikke lenger har all verden å by på rent musikalsk.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.