Simple Love – God på bunnen

Simple Love – God på bunnen

Simple Loveer en feiende flott samling tristesser bestående av ti sanger av det pessimistiske slaget. Han har utvilsomt opplevd en del trist her i livet, og formidler sine opplevelser på en levende og medrivende måte. Han kan fortelle historier og har et godt håndlag også om melodiene.

David Dondero er ingen tradisjonell singer-songwriter, men befinner seg et sted midt imellom indierock og americana (indiana?), og kan gjerne sammenlignes med artister og band som Green On Red, The Flying Burrito Brothers, Paul Westerberg og kollega og venn Conor Oberst, aka Bright Eyes.

Det meste av låtmaterialet er av det rolige slaget, og er rytmisk støttet opp av et vindskjevt og rått komp, hvor blant annet Tom Heyman fra bandet til Chuck Prophet befinner seg. Dette passer utmerket til Donderos triste, men vakre sanger.Mighty Mississippi trår han til litt ekstra og skaper en variasjon fra de til tider ensporete melodiene.

Selv om melodiene ikke alltid holder helt mål, er de beste sporene, slik som When The Heart Breaks Deep, Rothko Chapel, den aldeles praktfulle Simple Love og You Don`t Love Anymore, av en slik kvalitet at det er vanskelig å ikke anbefale dette albumet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.