The Siren And The Sage – Varm fløyelsmage

The Siren And The Sage – Varm fløyelsmage

Dersom du kjenner til Velvet Belly fra før, vet du hva du får på Anne Marie Almedals soloplate. Her er det få overraskelser i forhold til damens musikalske bakgrunn, både tempo, låtoppbygging og produksjon er unektelig Velvet Belly. Bandet, som nå dessverre ligger på is, var en stødig leverandør av sart stemningspop gjennom hele nittitallet, og The Siren And The Sage er på mange måter en ren forlengelse av dette.

Førstesporet, coverlåta First Picture of You av The Lotus Eaters, er råflott, kort fortalt. Det blir som en blanding mellom Lisa Germano og Mazzy Stars Hope Sandoval. Men en sammenligning med Portishead-vokalist Beth Gibbons slik hun fremstår på utgivelsen Out Of Season fra 2002 som hun spilte inn sammen med Paul ”Rustin’ Man” Webb fra Talk Talk, er kanskje enda mer presis.

Andresporet Trouble, skrevet av Almedal selv, er kanskje enda flottere, med et varmt, mykt lydbilde. Og slik fortsetter det nesten hele veien igjennom albumet. Låtene er stort sett sterke, produksjonen til multiinstrumentalist Nicholas Sillitoe (ektemannen og AM And The UV-makker / Illumination) er sømløs og stor, og stemningen er…tja, Velvet Belly-aktig?

Når Almedal er såpass lite opptatt med å markere avstand mellom solokarriere og gamlebandet, er dette noe man kunne hengt seg opp i dersom albumet hadde vært svakere. Eksistenen til The Siren And The Sage rettferdiggjøres utelukkende av albumets musikalske kvaliteter, og det er ingen dårlig attest.

Det kunne ubemerket sklidd inn i Velvet Bellys flotte katalog av utgivelser, ja kanskje til og med bidratt til å forsterke Kristiansand-gruppens musikalske ettermæle.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.