Tamias Mellez – En lovende jypling

Tamias Mellez – En lovende jypling

Matias Tellez ble ”oppdaget” under by:Larm i Bergen i 2004 da han var bare femten år. Nå er han blitt atten og albumdebuterer med Tamias Mellez. Og det gjør han til troendes og vel så det.

Tellez plasserer seg trygt i popland og det skulle nesten bare mangle. Han er fra Bergen og der finnes det rike tradisjoner for å lage god popmusikk og Tamias Mellez inneholder mye god popmusikk som henter inspirasjon fra en rikholdig og variert meny av pop fra så vel Beach Boys, Left Banke og søramerikansk syttitalls prog og tropicana. Ikke så rart det i grunnen. Han har trossalt chilenske aner og har helt sikkert hørt mye søramerikansk pop i sin oppvekst.

Platen er spilt inn i Gjøa Studio med den etter hvert så rutinerte musikeren og produsenten Kato Ådland som produsent. Det betyr ofte at det legges på mye effekter og detaljer og som igjen betyr småsnurrige og lekre arrangementer. Slik er det også på Tamias Tellez. Låtene er detaljrike og småsnurrige. Litt skjev psykedelia, freske vokalharmonier, og til tider fengende refrenger – og det er jo slett ikke å forakte.

Dessverre virker Matias lettere manisk på store deler av platen. Låtene går i hundre og vel så det og det synes som om Matias Tellez ikke ser det nødvendige av å puste ut inn i mellom. Derfor blir det litt anmassende av og til. I tillegg har han lagt seg til en småekkel og småsur cockneyengelsk som ikke alltid kler den unge herren like bra. Videre er det selvsagt ikke alle låtene som fungerer like godt på albumet, heller, men det er tross alt snakk om et debutalbum. Perfekt på første forsøk er det vel ingen som venter at det skulle være?

Men nok smågrining. Matias Tellez er en talentfull opp og kommende popartist som har mye fint inne på debuten. Mange av låtene er snurrige popperler det er vanskelig å ikke like. Gode eksempler på dette er M.I.L.F., Brand New Kicks og Woody, bare for å nevne noen.

Tamias Mellez er en utmerket debut med en del skjønnhetsflekker han kan jobbe med til neste gang, og for å avslutte med en klisjé (de er til for å brukes, ikke sant?): Vi kommer til å høre mer fra denne karen i fremtiden.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.