Svart for No Depression

Svart for No Depression

Det står det å lese på tidsskriftets hjemmeside. Det siste året har inntektene fra annonsesalg sunket med 36 prosent, noe som kombinert med høyere produsjonskostnader og færre utsalgssteder til slutt betydde kroken på døren for No Depression på papir.

Tidsskriftet tok sitt navn fra musikksjangeren No Depression, som igjen tok sitt navn fra en Carter Family-låt fra 1936 som omhandlet den økonomiske depresjonen i mellomkrigstidens USA. Første nummer kom ut i september 1995, og forsiden ble prydet av Son Volt – som stammet fra bandet Uncle Tupelo – som ga ut albumet No Depression i 1990 og dermed startet overnevnte sjanger.

75 nummer senere er det altså slutt, og det siste nummeret kommer ut i mai i år. Imidlertid fortsetter tidsskriftet på internett.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.